Officieren van het schip

Aan boord van ons schip gekomen ziet u naast de kapitein aan weerszijden bemanningsleden staan. Deze hard werkende lieden zorgen ervoor dat het dek wordt geschrobd, de zeilen gehesen, de kanonnen worden klaargezet en het anker gelicht. Wij willen u dan ook graag aan hen voorstellen:

Beweeg de muis over het schip en klik voor meer informatie

Officieren van het schip

Officieren van het schip
Commandeur Vlootmeester Schatbewaarder Scribent Cartograaf Raadsman Gildemeester der Scheeps-bouwers Gildemeester der Wevers Coco Gildemeester der Botteliers Hoofd Jeug-Gilde

Commandeur

Als bevelhebber en voorganger is de commandeur, in afwezigheid van de kapitein, de persoon met de hoogste rang aan boord. Met zijn jaren ervaring in de havens van Tortuga, heeft hij oog voor buit, deinst hij niet terug voor kapers en is hij altijd belust op nieuw avontuur.

- Rick Jochijms

Vlootmeester

De vlootmeester is de "vloot"trekker van de Boekaniers. Hij stuurt aan op besluiten, creëert draagvlag, vormt gildes en delegeert en organiseert de vergaderingen.

- Marc Schatorjé

Schatbewaarder

De schatbewaarder is een onmisbare schakel voor de Boekaniers. Bewaker van de buit: goud, diamanten, kettingen, scepters en narren- en prinsen mutsen.

- Dave Ververgaard

Scribent

Tijdens bijeenkomsten en daarna dienen de officiële stukken gecommuniceerd te worden. Planning en notulen zijn verantwoordelijkheden van de scribent. Daarnaast houdt deze zich bezig met communicatie via en naar diverse mediakanalen.

Joyce Bontenbal

Cartograaf

Creativiteit is deze Boekanier niet vreemd. Hij houdt zich bezig met kunst, creatie, ontwerp, design en komt met de meest uiteenlopende ideeën om de Boekaniers op de kaart te zetten.

- Sandor Stürbl

Raadsman

Achter iedere Kapitein staat een goede raadsman. Voor gevraagd en ongevraagd advies...

- Dave Ververgaard

Gildemeester der Scheeps-bouwers

Wanneer het schip in de haven komt en de bemanning voet aan wal heeft gezet, wordt het schip gecontroleerd. Het schip dient ten alle tijden goed in de lak te zitten. Niet alleen worden gaten gedicht en kanonnen schoongemaakt, ook kijkt deze gildemeester naar eventuele reparaties aan de mast en vervanging van onderdelen boven- en benedendeks.

- Huub Verheijden

Gildemeester der Wevers

De Gildemeester der Wevers houdt zich bezig met de uitrusting, attributen en "look" van de kapitein en zijn bemanning. Zo hebben de Boekaniers attributen bij, die ten alle tijden gedragen dienen te worden.

- Brigitte Kavermann

Coco

De trouwe gevleugelde vriend der Boekaniers. Deze exotische papegaai vliegt al generaties lang mee.

Gildemeester der Botteliers

Feesten van vroeg in de morgen tot diep in de nacht, om vervolgens weer vroeg in de veren te zijn om het volgende feest weer te verzorgen! Gildemeester der botteliers is verzorger van alle Boekaniers evenementen en regelaar van scholenbezoeken.

- Marjon Verheijden

Hoofd Jeug-Gilde

Sinds 2018 heeft vv De Boekaniers een eigen jeugd gilde.

Hoofd van dit gilde is Kapitein der Boekaniers 2018

- Rick Jochijms

Reacties zijn gesloten.